FAQ

Här hittar du några av de vanligaste frågorna om sökmotoroptimering.

Varför syns inte min sida i Google?

Det är upp till Google att avgöra om de vill visa din hemsida i sökresultatet eller ej. Dock är det ovanligt att en sida inte visas i sökresultatet förutsatt att den inte bryter mot några rättslagar eller mot Googles egna riktlinjer.

För att Google skall hitta din sida kan det krävs länkar från en redan indexerad sida alternativt kan du manuellt lägga in din webbplats via denna länk. Försäkra dig även om att sidans meta tag inte är satt till noindex.

Hur gör jag för att hamna överst i Google?

Hur lätt eller svårt det är att ta sig hela vägen upp i topp beror i första hand på hur stor konkurrensen är. Det finns inte ett svar som är rätt för hur man skall gå tillväga för att placera sig i toppen av Google. En mängd faktorer vägs in när sökresultaten rankas inbördes. Enligt uppgift använder Google över 200 olika parametrar för att bedöma kvalitén på ett sökresultat. För att Google skall välja din sida som toppresultat, måste sidan föst och främst innehålla sökmotoroptimerade välskrivna unika texter och auktoritära länkar som talar om för sökmotorn att detta är det bästa valet. Även andra faktorer som antalet besökare och hur länge dessa väljer att stanna kvar på sidan spelar in för hur webbplatsen bedöms.

Hjälp min sida har försvunnit, vad beror detta på?

En webbmasters stora skräck är att en dag upptäcka hur dennes hemsida inte går att hitta vid sökning i Google. Det finns flera anledningar till att en sida försvinner från sökresultatet. Vanligast är att sidan försvinner bort temporärt för att någon dag, vecka eller månad senare vara tillbaka igen på ungefär samma sökposition. Exakt varför sidor tillfälligt plockas bort på detta vis finns det ingen förklaring på, vad man dock med säkert kan säga är att detta fenomen hänger ihop med hur Googles algoritm är konstruerad.

Webbplatser kan även försvinna under en tidsbegränsad tid eller permanent bannlysas från sökresultatet. Om detta inträffar har webbsidan troligtvis klassats som att ha brutit mot någon av Googles riktlinjer. Några vanliga skäl till att sidor bestraffas är länkmanipulation, överdriven sökmotoroptimering onpage, Blackhat-länkbygge, problem med Duplicated content eller att sidan innehåll bedöms vara av låg kvalitet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *